Prof.dr Radomir Radovanović: Meso u našoj zemlji je bezbedno
ONO što je za potrošače važno jeste da je u Srbiji sirovo meso svih vrsta i u svakom smislu – bezbedno – kaže u intervju “Novostima” Radomir Radovanović, redovni profesor Univerziteta u Beogradu u penziji, osnivač nove studijske grupe za Upravljanje bezbednošću i kvalitetom hrane i prvi šef istoimene katedre, u okviru Odseka za prehrambenu tehnologiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.
Između ostalog prof. Radovanović je u pomenutom intervjuu pokušao da odgovori i na sledeća pitanja:
- Kako procenjuje kvalitet mesa i suhomesnatih prerađevina u Srbiji?
- Koliko istine ima u pričama da Srbija uvozi i meso lošijeg kvaliteta, jer mu je cena povoljna?
- Da li je došlo do rasta izvoza mesa i prerađevina i koje proizvode najviše traži rusko tržište?
- Da li srpska industrija mesa ima otvorena vrata na ostala tržišta?
- Da li su pravila stroža kada je izvoz u RF u odnosu na ostala tržišta?
- Šta nam Rusi najviše zameraju, odnosno koliko često se dešava da našim velikim proizvođačima spuštaju rampe?
- Šta je sada bio problem, odnosno zbog čega je ruska inspekcija uvela privremenu zabranu?
- Da li su naši standardi usklađeni sa ruskim?
Više detalja o ovom intervjuu možete pročitati na http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:799227-Radomir-Radovanovic-Meso-u-nasoj-zemlji-je-bezbedno