skip to Main Content

Dobrodošli

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije svakodnevno sprovodi  aktivnosti na afirmaciji sistema kvaliteta u svim segmentima društva  kroz razmenu znanja, ideja i iskustava, radi postizanja konkurentnosti  privrede

Budite u Kontaktu

E-mail: office [at] aqss.rs
Telefon: +381 37 410 710
Adresa: Čupićeva 4/3, 37000 Kruševac, Srbija

Naša Lokacija

+381 37 410 710 office [at] aqss.rs

Mesto: Trajal korporacija

27.11.1998.godine

U velikoj sali Doma kulture Trajal korporacije 27. Novembra 1998.godine održano je savetovanje (seminar) koje je Jugoslovensko udruženje za standardizaciju i kvalitet (JUSK) organizovalo zajedno sa domaćinom o temi „Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“. Na savetovanju je bilo preko 600 slušalaca, među kojima je bilo preko 250 direktora, veliki broj privrednika Rasinskog okruga, predstavnika lokalne samouprave, pripadnika Vojske Jugoslavije, radnika obrazovnih institucija, učenika i dr.

Devet predavača, članova Glavnog odbora JUSK-a, održali su predavanja o tada ne toliko aktuelnim temama a koje su očigledno interesovale publiku.

Slušaoci su na skupu imali mogućnost da čuju aktuelne i korisne informacije iz oblasti standardizacije, menadžmenta, unapređenja kvaliteta, informacionih sistema.

Predavače na seminaru primio je generalni direktor Trajal korporacije Milutin Lević.

Trajal korporacija kao jedini dobitnik sertifikata ISO 9002 u Rasinskom okrugu je svojim primerom pokazala šta znači ponašati se u skladu sa sistemom kvaliteta.

Pun doprinos afirmaciji sistema kvaliteta u Rasinskom okrugu dala je medijska kuća RTK „Pobeda“ iz Kruševca u jednočasovnoj informativnoj emisiji pod nazivom “Kvalitet pre svega”. Četiri godine ranije ista medijska kuća je emitovala emisiju u vezi primene standarda pod nazivom: “ Kad mogu drugi – Kruševac može pre”.

Prof. dr Slobodan Smiljanić, zamenik republičkog ministra za nauku, je ovom prilikom govorio o značaju održavanja ovakvih skupova, aktuelnosti tema i velikom interesovanju za oblast kvaliteta u Kruševcu.

Back To Top
×Close search
Search