skip to Main Content

Dobrodošli

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije svakodnevno sprovodi  aktivnosti na afirmaciji sistema kvaliteta u svim segmentima društva  kroz razmenu znanja, ideja i iskustava, radi postizanja konkurentnosti  privrede

Budite u Kontaktu

E-mail: office [at] aqss.rs
Telefon: +381 37 410 710
Adresa: Čupićeva 4/3, 37000 Kruševac, Srbija

Naša Lokacija

+381 37 410 710 office [at] aqss.rs
Obaveštenje ATS-a Za Sva Sertifikaciona Tela

Obaveštenje ATS-a za sva sertifikaciona tela

Obaveštenje za sva sertifikaciona tela u vezi nastale situacije pojavom korona virusa – COVID – 19

Povodom nastale situacije usled pojave korona virusa i uvođenja vanrednog stanja Akreditaciono telo Srbije (ATS) kontinuirano prati razvoj situacije u vezi širenja korona virusa i u skladu sa tim obaveštava sva sertifikaciona tela da je potrebno da prate uputstva data u dokumentu ID3:2011 (IAF Informative Document For Management of Extraordinary Events or Circumstances Affecting ABs, CABs and Certified Organizations) u vezi upravljanja nepredviđenim događajima koji mogu da utiču na rad sertifikacionih tela, a posebno u odnosu na potencijalne izmene rasporeda sertifikacionih provera odnosno uvođenja drugih raspoloživih tehnika provere.

Ukoliko se sertifikaciona tela odluče da koriste informacije i komunikacione tehnologije koje omogućavaju proveru na daljinu i pružaju podršku i održanje integriteta procesa provere, potrebno je da ista primenjuju obavezujući dokument IAF MD 4 (Mandatory Document for the Use of Information and Communication Technology (ICT) for Auditing/Assessment Purposes).

Prema preporukama IAF-a sve ove mere uvode se radi očuvanja zdravlja i bezbednosti osoblja sertikacionih i akreditacionih tela, kao i radi očuvanja akreditovane sertifikacije na najbolji mogući način u ovom trenutku. Naravno, potrebno je i dalje poštovati sve one mere koje propisuje Vlada Republike Srbije i nadležni organi.

Radi davanja odgovora na neke od vaših nedoumica IAF je objavio na svom sajtu odgovore na najčešće postavljena pitanja  u vezi sa nastalom situacijom. Molimo vas da pogledate prezentovane odgovore.

Ukoliko imate nekih pitanja potrebno je da se obratite Nataliji Jovičić Zarić, pomoćniku direktora ATC-a putem mejla .

Back To Top
×Close search
Search