skip to Main Content

Dobrodošli

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije svakodnevno sprovodi  aktivnosti na afirmaciji sistema kvaliteta u svim segmentima društva  kroz razmenu znanja, ideja i iskustava, radi postizanja konkurentnosti  privrede

Budite u Kontaktu

E-mail: office [at] aqss.rs
Telefon: +381 37 410 710
Adresa: Čupićeva 4/3, 37000 Kruševac, Srbija

Naša Lokacija

+381 37 410 710 office [at] aqss.rs
Obeležen Svetski Dan Akreditacije

Obeležen svetski dan akreditacije

Akreditaciono telo Srbije je 9. juna 2020.godine u Klubu poslanika u Beogradu organizovalo obeležavanje Svetskog dana akreditacije kao i Dan akreditacije u Republici Srbiji (28. jun) kada je pre 20 godina ATS izdao prvi sertifikat o akreditaciji  u Srbiji.

Tema ovogodišnjeg dana akreditacije je: Akreditacija – unapređuje bezbednost hrane

Ovom prilikom je istaknut značaj akreditacije u oblasti bezbednosti hrane, naglašavajući da akreditacija obezbeđuje kompetentne i nepristrasne usluge kontrolisanja, sertifikacije i ispitivanja u svim delovima lokalnih, nacionalnih i međunarodnih lanaca hrane, uzimajući u obzir i to da akreditacija podržava ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a među njima posebno cilj – dobro zdravlje.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili:

Akredtiovanim telima Kvalitet a.d iz Niša i North control d.o.o iz Subotice su uručene zahvalnice, kao prvim telim kojima je pre 20 godina uručen prvi sertifikat o akreditaciji, a koji je izdao ATS.

Gostima su putem video linka prikazane poruke

Kratak promotivni film “World Accreditation day 2020. Accreditation: Improving food safety”, napravljen povodom obeležavanja Svetskog dana akreditacije 2020. sa titlom na srpskom jeziku koji možete pogledati u nastavku.

Back To Top
×Close search
Search